Historie

In 1990 leek het muziekvereniging Fusica wel leuk om tijdens de donateursuitvoering eens met een Egerländerkapel te verschijnen. Gekleed in kniebroeken, lange sokken en vermaakte jasjes van het orkest verscheen de drumfanfare, aangevuld met slagwerk op het toneel. Voor deze gelegenheid werden enkele Egerländer nummers ingestudeerd en een nieuw onderdeel van was geboren.

Wat een eenmalig optreden had moeten worden, groeide uit tot een veel gevraagd onderdeel van de vereniging. Langzamerhand werd overgestapt naar een ander genre. Sneeuwwalsjes werden vervangen door café-deiners, Tiroolse marsen werden vervangen door carnavalsnummers en een toevoeging van swingende streetbandstukken maakte de boel compleet. In 1991 was het zover: de Streetband Herriemenie was geboren.

De optredens werden frequenter en de kleding werd aangepast. De Herriemenie ging steeds vaker op pad. In de loop der jaren werd de band bij de meest uiteenlopende activiteiten gesignaleerd. Bruiloften en feestjes. Een optreden in de Kuip, maar ook braderieën en dweilfestivals werden aangedaan. Soms een optreden ’s morgens vroeg om 08.00 uur, dan weer midden in de nacht. Geen tijd was te gek. Het repertoire groeide en groeide en nu is de band van alle (feest)markten thuis. Na jarenlang in koeienprint te hebben gespeeld, heeft de Streetband in 2003 een nieuw kostuum gekregen dankzij haar gulle sponsor (Van der Valk – Kleijn). Vandaag spelen bijna 20 enthousiaste muzikanten in dit nieuwe tenue in Streetband de Herriemenie.

Speluh is de uitgebrachte CD van Streetband de Herriemenie.