Dweilfestival Snits

Zaterdag 7 oktober (2023) was het zover: we hadden het er voor over: vroeg uit de veren voor de reis naar Sneek. Die verliep zeer voorspoedig. We werden hartelijk ontvangen door Watze en Niels, onze begeleiders voor die dag. 3x optreden voor een jury, een sessie spelen voor een rondje bier, een sessie met 1 minuut zuiver en 1 minuut vals spelen.

 Dat was de planning voor die dag. Vooral het laatste onderdeel leek ons een uitdaging, met name dat eerste deel, maar alles kwam op zijn pootjes terecht. Het weer was stralend en de sfeer gemoedelijk en gezellig. Tijdens onze sessie veranderden van non in een gabber en eindigden met sirenes in een noodgeval en dat werd prima door het publiek ontvangen. Het Sneeker Dweillied was die dag een echte 

hit, de hele dag door werd die gespeeld of gezongen. Lotte had vakkundig werk afgeleverd met het redigeren van ons Tik-Tok-filmpje en dat leverde een gigantisch leuke prijs op: 2 koelboxen. Die zullen nog wel van pas komen (😉). Als afsluiting was een Chinese maaltijd gepland, die gaf eerst wat strubbelingen, maar ook hier kwam alles op zijn pootjes terecht en werden de maagjes gevuld met lekker eten Het grootste deel van de band toog daarna naar de plaatselijke Toekan om daar te overnachten en een handjevol muzikanten toog richting Naaldwijk, om daar het bed op te zoeken. Deze dag was een leuke ervaring!