17-06-2022 tot/met 19-06-2022 Ameland

Na 2 jaar wachten was het dan zo ver: we mochten naar het Bootwateren op Ameland! Het was een tripje, dat 3 dagen in beslag zou nemen. Vrijdagmorgen vertrek richting Holswerd, met het pontje over naar Ness op Ameland en logeren in de Zonnedauw in Buren. De voorbereiding was bijzonder zorgvuldig geweest: het repertoire stond al maanden vast en er was stevig gerepeteerd op de muziek. We hadden allemaal de fiets meegenomen en die kwam goed van pas op het eiland. Na een stevig avondmaal van de Chinees werd er een pittige Pubquiz gegeven door Lotte en er werd hard gestreden om de eer onder nuttiging van de nodige koelvloeistof.
De volgende dag was er een ontbijt in de vorm van broodjes en bacon en crumbled eggs. En dat ging er zeker in. Daarna togen we op de fiets naar Hollum, 15 km verderop. Daar werd het Bootwateren-festival gehouden met vooraf een demonstratie van de paardenreddingboot met Friese paarden ervoor. 26 dweilkapellen en 8 shanty-koren lieten zich die dag van hun beste kant horen. Er werd vrolijk meegezongen, gehost en gedanst. De sfeer was zeer gemoedelijk en rustig. Na afloop van de optredens volgde een gezamenlijke jamsessie van alle kapellen: erg gezellig. Die avond hebben in de Zonnedauw lekker genoten van de BBQ, die door de plaatselijke slager keurig was bezorgd op locatie.
Zondag was er weer een ontbijt met broodjes en bacon en crumbled eggs. De spullen werden weer ingepakt en we togen weer naar het pontje in Ness voor de overtocht naar Holwerd. Daar werd nog een bakkie gedaan en de reis werd voortgezet naar Naaldwijk, het thuishonk, waar het thuisfront zat te wachten op onze terugkomst…